מילון מושגי בירות
וכרוכות ממש בעבודה פיזית של העוסקים במלאכה.
עלויות הייצור שלהן פר ליטר יקרות משמעותיות מהסיבה שהן אינן מייצרות כמויות מסחריות, הן מאופיינות בטעמים עזים ונועזים.
כשות : צמח מטפס, שמשתמשים בפרחים שלו לייצור בירה.
הכשות גדל בעיקר בגרמניה, ארה"ב וצ'כוסלובקיה;
ותפקידו העיקרי בתהליך ייצור הבירה, הוא יצירת הארומה המרירה שלה.
לכשות יש גם ערך בשימור המשקה.
בירת אייל: סוג בירה נפוץ ועתיק שמקורו באי הבריטי.
האייל מבושל מלתת שעורה, ושמרי בירה בתהליך של תסיסה עילית חמה.
בירה שהיא בעלת צבע כהה וגוף כבד, פחות מוגזת, ועם אחוז אלכוהול גבוה.
בירת לאגר - בירה צלולה, בעלת אורך חיים ארוך יותר, ובעלת טעם מחודד ומעודן יחסית (לאגר בגרמנית משמעו "אחסון").
בירת לאגר נחשבת לבירה הנפוצה ביותר בעולם.
זהו סוג בירה צעיר יחסית, שמיוצר בטמפרטורות נמוכות, ובתהליך תסיסה תחתונה של השמרים.
בירת לאגר נקראת לעיתים גם פילסנר, בשל מקום מוצאה בגרמניה ובצ'כיה.
הלאגר מאופיינת בטעמים עדינים, צלילות גבוהה מאוד, צבע חום-זהוב בהיר ותחושה "קריספית" בפה.
בירת לאגר מוגשת קרה, בטמפרטורות נמוכות, מאשר בירה בסגנון אייל.
לאגר תהיה תוססת יותר לעומת סגנונות אחרים.
פילזנר - סגנון צ'כי במקור, ואחד הסגנונות הנפוצים ביותר בעולם כיום.
לאגר בהירה ביותר ומרירה למדי.
נחשבת למרווה יחסית, ונמזגת קרה יותר מרוב הבירות.
בשומת - ארומה - הריח הנלווה למשקאות, למאכלים ולתבלינים.
לתת (Malt) - אחד מארבעת המרכיבים העיקריים בבירה, והוא בעצם דגן שעבר תהליך הנקרא הלתתה.
במהלך ההלתתה, הדגן מורטב, מונבט, ומיד עובר תהליך של קלייה לשם עצירת הנביטה.
הלתת הוא הרכיב ממנו מגיע עיקר הטעם, הצבע והסוכרים לבירה שלנו.
הלתת הנפוץ, בו גם אנו נעשה שימוש לשם יצירת בירה, הינו לתת המופק משעורה,
אך ניתן למצוא גם לתת מדגנים נוספים, כמו חיטה, שיפון, אורז, כוסמת ואחרים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה